Miriam E. M. Weekers (Oprichter /Founder)

Projectontwikkelaar voor erfgoed educatie, erfgoedtoerisme en ICT educatie. Bedenker van de  website www.youthheritage.sr.

Merissa Renfrum - Jokhoe (Ondervoorzitter)

Als onderwijskundige hou ik van uitdagingen die mijn persoonlijke ontwikkeling stimuleren. Tevens spreekt het mij aan om dynamische educatieve en sociale activiteiten te ontwikkelen en ontplooien. Mijn inspiratie en energie haal ik uit de natuur en van de mensen om mij heen.

Angela A. Lachan (Eerste penningsmeester)

Als leer kracht, lid van Netwerk Speciaal Onderwijs Suriname, deelnemer van Reisgids digitaal onderwijs in Suriname en lid van Stichting ictLOS, is het mijn passie om ICT effectief toe te passen in het onderwijs. Verder verdiep ik in het van Pedagogie en Onderwijs. Met goede instructie en het visuslisren van de les d.m.v plaatjes en films, breng je de wereld de wereld in de klas.

Marja L. N. Kiba (tweede penningmeester)

Een leerkracht in het Speciaal Onderwijs. Met haar behaalde Bachelor in Education past zij haar nieuwe 21 Century Skills toe wat een hele verandering heeft gebracht in haar school organisatie. Samen met de leden van ictLOS wil ze groepen bereiken met ICT en nieuwe uitdagingen aangaan.

Gene C. W. Sampono (Eerste secretaris)

Als Nederlands leerkracht neemt hij zitting in ictLOS om niet alleen digitaalleermatriaal te bevorderen, maar dat ook in correct Nederlands. Deze neerlandicus is een bezige bij en houdt ervan om kennis te delen.

Vanessa L. Silent - Acton (Tweede secretaris)

Een sterke liefdevolle leerkracht , die op een muloschool het vak Biologie verzorgd. Ze werkt mee in verschillende sociale projecten die als doel hebben de gezondheid van de mens bevorderen en verbeteren. Binnen de stichting ictLOS verzorgt zijn trainingen.

Louis Hilgers (Founding Father / adviseur).

Start onderwijs carrière op Curaçao: eerst leerkracht later als docent Lichamelijke opvoeding (St. Thomas College (MAVO). Na terugkeer in Nederland een carrière als gymnastiekdocent, waarna hij de overgang maakte naar ICT. Sinds eind tachtiger pionier op het gebied van ICT-in/en-onderwijs met een voortdurende passie voor innovatie (Educos.nl). Opdrachten van het Nederlandse Ministerie van Onderwijs en landelijke onderwijsorganisaties en op Curaçao. hoofdredacteur van de onafhankelijke ICT-in-onderwijsnieuws website ICTnieuws.nl. Voor Kennisnet.nl gedurende >10 jaar hoofdredacteur van de ICT-nieuwsbrieven Primair en Voortgezet Onderwijs. Louis heeft verschillende publicaties op zijn naam.

 

 

Projecten: Internetwoordenboek.nl - SMS-taal.nl - GrassrootsCuracao.com - initiatiefnemer BoekTweePuntNul.nl (co-creatie en crowdsource-publicatie) - Winnaar van SIDN Award 2011 - categorie De Kracht van Netwerken. Jurylid Innovative Teachers Awards (Microsoft), Cos Awards en de Gouden Duim. Vele jaren voorzitter IPONAwards.nl (een award van het onderwijs voor producten of diensten uit het bedrijfsleven). Founding Father en realisator van de Reisgids Digitaal Leermateriaal. Voor die Reisgids heeft hij samen met vele anderen het professionaliseringboek Reisgids Digitaal Leermateriaal (gratis download) ontwikkeld.

 

 

In Suriname heeft hij zijn visie uitgedragen door de realisatie van de ICT-Lerarenagenda (gratis download) voor schooljaar 2017/2018 samen met de mensen van ictLOS. De ICT-lerarenagenda is in een oplage van 8500 exemplaren gratis uitgedeeld in het Surinaamse Basis en Voortgezet Onderwijs. Enige jaren geleden is Louis persoonlijk benoemd tot persoonlijk onderwijsadviseur van de bisschop van Suriname Mgr. Choennie Inmiddels is Louis al >45 jaar een bezield onderwijsman.